Mo kongsi sikit ttg "Cili Kisar" nih..
Berapa ramai antara kita disini merupakan ibu2 yg berkerja .. aku pun seorg ibu yg bekerja.. hari2 balik kerja kita akan masak utk keluarga.. kekadang kita terkejar2 mo buat itu dan mo buat ini.. nasib jugak banyak antara kita ni diciptakan utk menjadi Supermom ... yg tak berapa mo jadi supermom lebih rela menjadikan restoren dan kedai2 makan tempat menjimatkan masa mereka.. Opps!! Sorry.. raya2 jgn marah2 eh..
Berapa ramai antara kita disini merupakan ibu2 yg berkerja .. aku pun seorg ibu yg bekerja.. hari2 balik kerja kita akan masak utk keluarga.. kekadang kita terkejar2 mo buat itu dan mo buat ini.. nasib jugak banyak antara kita ni diciptakan utk menjadi Supermom ... yg tak berapa mo jadi supermom lebih rela menjadikan restoren dan kedai2 makan tempat menjimatkan masa mereka.. Opps!! Sorry.. raya2 jgn marah2 eh..
Cili kisar banyak menjimatkan masa dlm penyediaan masakan kita didapur.. tak perlulah hari2 mo tumbuk cili dan potong2 bawang.. semua kita blend sekali.. mudah dan tahan lebih dr 2 minggu jika disimpan dlm keadaan yg baek.. Banarnya boleh jua kita beli "cili kisar" yg siap2 jual di kedai.. tp terjaminkah kebersihannya.. Allahualam..
"Cili Kisar Supermom"
1 paket cili kering (lebih kurang 200gm) terpulang mo yg keriting @ tidak - yg ni kita rebus dan toskan airnya
1 buku bawang putih
Segengam bawang merah
1 paket cili kering (lebih kurang 200gm) terpulang mo yg keriting @ tidak - yg ni kita rebus dan toskan airnya
1 buku bawang putih
Segengam bawang merah
Caranya
Blendkan ketiga2 bahan ni dgn 1 1/2 cawan air hingga betul2 hancur.
Tuangkan dlm kontena dan letakkan dlm petisejuk.
Inshaallah mampu bertahan lebih utk lebih dari 2 minggu.
No comments:
Post a Comment